Loading...
 

Igår var det Lilla Östersundsspelen för ungdomar och idag Östersund Ski Maraton som jag deltog i. Jag tävlade 10 km i klassen damer motion. Loppet genomfördes i Östersund på skidstadion men inte runt de tuffa banorna som det bland annat var på Scandic Cup utan i betydligt lättare terräng. Jag valde att tävla på blanka skidor och staka för det kändes som man tjänar på det. Det var inte så mycket snö, spåren var ganska dåliga efter alla andra som tävlat 21 och 42 km tidigare på morgonen. Temperaturen låg på plus och så skönt för pappa att inte behöva valla klister.
11:30 gick masstarten och 130 åkare stack ivrigt iväg. Det blir alltid lite trångt med gemensam start och man är alltid lite rädd om stavarna som lätt kan gå av. Jag fick snabbt en bra rygg jag kunde gå efter och försökte hålla ett högt tempo men ändå försöka hitta bra träff i stakningen. Egentligen hade jag inte så bra koll på vilka konkurrenter jag hade mot mig. 
Loppet kändes väldigt bra och jag slutade på en andra plats av alla damer. Vann gjorde en tjej född 96 från Gällivare. Av alla som tävlade 10 km kom jag på en åttonde plats och lillebror Gustav kom trea. Jag åkte en mil men vann ingen bil, hoppas på bättre tur nästa gång! Väldigt roligt lopp så jag kommer komma tillbaka nästa år.

Dela detta