Loading...
 

Tisdagen den 22 augusti tog jag mitt pick och pack och begav mig tillbaka till Sollefteå. Efter ett långt och bra sommarlov kändes det bra att komma tillbaka till vardagen och till alla rutiner igen. Jag började skolan i onsdags förra veckan. Det var verkligen roligt att träffa alla skidkompisar igen. På onsdagskvällen hade vi Team Building tillsammans med alla på skidgym. Därefter åt vi en gemensam middag uppe på Hallstaberget med alla tränare. Klockan 08:00 på torsdagsmorgonen hade årskurs 2 och 3 samling i längds teorisal för genomgång av träningspasset. 3000 meter löptest på bana stod på schemat. Vi sprang ner till Nipvallen och värmde upp på egen hand innan starten gick. Jag tyckte det skulle bli jätte spännande att tävla på tid igen. Kroppen kändes bra och jag är mycket nöjd med loppet. Jag sprang på tiden 12:28 minuter, ingen rekordtid men jag är nöjd ändå.

På fredagen körde vi ett klassiskt impulspass med fokus på snabbhet och explosivitet. Vi tränade i 1,5 timme uppe på den fina rullskidbanan på Hallstaberget. På eftermiddagen hade vi vanliga lektioner på skolan och sedan avslutade vi tjejer dagen med en tacokväll hemma hos Frida. Det blev en mysig kväll.

I lördags körde vi rullskidtävling på förmiddagen. Först ett staktest på klassiska skidor och därefter direkt ombyte till skate för att tävla ett distanslopp på 7,4 km. Båda loppen gick väldigt bra och jag är nöjd med mina prestationer. Vi åt lunch på Hallsta efter tävlingen innan vi åkte ner till skidgym för att ha femkamp. Fyrorna hade ordnat en femkamp som vi andra körde. Roliga aktiviteter och det är kul när alla blir så tävlingsinriktad. Mitt lag slutade på en silverplats. Vi avslutade dagen med ett styrkepass som var uppdelat i tre stationer. Den första stationen var med vår nya tränare Jocke Persson från Piteå. Med honom körde vi RedCord, mycket core. Nästa station var med Tony och P-O och där körde vi Ercolina (stakmaskin). På den avslutande stationen var det rörlighet och det blev tillsammans med Erik och Per.

 Den legendariska Stöndarturen 36 km är en tradition för Sollefteå skidgymnasium. I går morse begav vi oss bort till Bengt Stattins hemtrakter för att springa ett långpass. Löpning i fyra timmar blev ett bra avslut på första skolveckan. Till middag åt vi pizza nere på byn med alla skidelever.

Framöver är det sommarträningen som gäller ett tag till samt rehabilitering förstås. Den 12 september ska jag tillbaka till Sophiahemmet för ett sista återbesök. Vecka 38 åker vi på läger till Vålådalen och helgen därpå ska jag vara med på en ledarutbildning för unga tjejer i Jämtland/Härjedalen.

Ha en bra vecka!! / Gabriella

Dela detta