Loading...
 

 Söndagen den 5:e februari gick Lilla Fjällrävenloppet i Örnsköldsvik. Egentligen hade jag inte tänkt att tävla denna helg eller rättare sagt det fanns inte någon junior tävling i hemma distriktet. När Lillknösen i Stugun som småsyskonen Gustav och Maja skulle tävla blev inställd på grund av snöbrist bestämde vi oss för att åka till Ö-vik och tävla sprinten som arrangerades av Hägglunds Ski Team SK. I lördags kom hela familjen till mig i Sollefteå. Fem personer i en liten lägenhet på 26 kvadratmeter blev trångt men mysigt, speciellt när jag inte träffar de lika ofta nu för tiden. 

Tidigt på söndag morgon åkte vi från Sollefteå. Det var alltså skatesprint som stod på schemat. De senaste veckorna har vi haft rätt så hård träning på skidgym för att sedan lätta upp träningen sista veckan innan Falun och Scandic Cup. Kroppen kändes ganska sliten men jag tyckte ändå att jag hade bra fart under uppvärmningen.

Sju tjejer ställde upp i klassen D 17-20 som jag tävlade i. Sprintbanan var 1300 meter lång. Terrängen var lätt då det var bara två uppförsbackar och utför innan upploppet. 12:05 gick min prologstart. Ut från stadion på treans växel upp i första backen där jag verkligen försökte trycka på innan det vände och blev kurvigt utför. I sista uppförsbacken kunde jag gå på trean ganska långt innan jag växlade över till hoppskate sista metrarna över krönet. Sedan var det bara utför innnan upploppet som var väldigt platt och relativt kort. När hela klassen gått i mål fick vi ett resultat som visade att det var riktigt tajt med små differenser. Jag vann med 0.7 sekunder före kusin Gry som tävlar för samma klubb. I semifinalen ställdes jag mot Lovisa från samma skidgym och Hulda Forsberg född 1998 från Hägglund. Det blev aldrig någon kvartsfinal då vi tråkigt nog var så få i klassen. Farten blev betydligt långsammare än i prologen men jag och Lovisa kände att vi ville spara krafter senare till finalen då vi kände oss säkra att gå vidare. I det andra heatet gick Gry och Julia vidare. På startlinjen i finalen stod fyra taggade tjejer redo att ge sig ut i det slutliga loppet. Starten gick och alla var vi snabb att staka iväg. Jag kom först ut och in i första backen tätt jagad av Gry, Lovisa och Julia. Jag kände ändå att jag hade greppet om ledningen hela banan runt och slutade som segrare. Gry 2:a och Julia 3:a efter att Lovisa trasslade ihop sig och ramlade. På prisutdelningen fick jag en svart Skigo mössa. Summerar dagen som en rolig och bra arrangerad tävling. Hoppas på att formen är bättre på skate sprinten i Falun om två veckor. 

Nästa helg blir det ICA-loppet i Åsarna för min del. Ett lopp på 17 km D 21. Gustav åker ner till Borås för att tävla sitt första Svenska mästerskap. 

Jag har även fått en operations tid tisdag 11 april efter Fjälltopphelgen. Blandade känslor om det. Jag är otroligt glad över att det äntligen ska bli bra i axeln och att jag ska kunna lita fullt ut på att den inte ska luxera igen men jag är också negativ för operatin då jag vet hur mycket arbete med rehab och annat som väntar samt att jag inte kan träna de första månaderna. Fast nu har jag ställt in mig på detta och ska kämpa för att komma tillbaka starkare än tidigare.

Dela detta

Related items

Junior SM i Kalix

Junior SM i Kalix

Nästan hela sportlovet spenderade jag till

Scandic Cup i Falun och Distriktsstafett

Scandic Cup i Falun och Distriktsstafett

En lång helg med många starter p&ar