Loading...
 

Redan i onsdags morgon åkte jag från Sollefteå med skidgymnasiet till Falun. På eftermiddagen när vi kom fram åt vi mat på hotell Scandic Lugnet och sedan gick jag, Lovisa, Gustav, Erik, Hugo och Alexander upp till stadion för att kolla spåren. Det var otroligt vackert väder och stenhårda spår. Senare på kvällen kom Pappa, morbror Magnus och kusinen Gry. Vi bodde hela helgen på hotellet som bara låg 500 meter från spåret.

Under torsdagen ägnade vi mycket tid till att testa ut skidor samt åka igenom sprintbanan. Pappa och Magnus har vallat hela helgen vilket resulterade till grymma skidor. Sprint banan som var 1200 meter tyckte jag verkligen var rolig. Den var i princip exakt lika som på världscupen. Tuffa uppförsbackar och väldigt svåra utförsbackar med snäva kurvor. Det snabba föret gjorde inte direkt backarna lättare heller.

Det blev en tidig morgon på fredagen då första prologstart redan gick klockan 09:00. Jag gick ut som nionde flicka i klassen D 17-18.  Prologen kändes helt okej, syran i benen kom redan i andra långbacken men loppet kändes rätt kontrollerat. Differenserna blev ganska stora i klassen men jag slutade på en 8:e plats på tiden 3:03. Klockan 11:30 började finalerna. Först kvartsfinal där jag hamnade med fem andra snabba tjejer. Bland annat Louise Lindström, Karin Pettersson och Olivia Alm. Jag fick en bra start och loppet kändes mycket bättre än i prologen. Jag slutade som klar tvåa och gick direkt till semifinal tillsammans med Louise. I semifinalen stod jag bland annat mot Frida Karlsson som vunnit varje tävling i Scandic Cup än så länge, Louise, kusinen Gry och Lovisa. Två gånger blev det omstart, först en varning och sedan delades ett gult kort ut för tjuvstart. Ut från stadion låg jag på en fjärde plats tätt bakom Frida, Louise och Gry. Över mållinjen korsade jag som tredje flicka men det räckte tyvärr inte till en finalplats då det bara är de två snabbaste från varje heat plus två lucky losers. Jag slutade därför på en sjunde plats och kom 3.a om man bara räknar de som är födda samma år. Jag är jätte nöjd med min insats även om målet var att komma till den slutliga finalen. 

Senare under dagen testade jag och Gry den klassiska 5 km banan som skulle genomföras på lördagen. Det var en tuff bana som bestod av två olika delar där man varvade nere på stadion mellan varje del. Den första slingan bestod av den kända mördarbacken medan i den andra delen ingick sprintbanan. Första start gick klockan 10 på lördagen och det var D 17-18 som började igen. Vädret var på topp då solen strålade och ingen nederbörd. Spåren var stenhårda och det gick verkligen lätt. Kroppen kändes mindre bra och jag var inte så nöjd med loppet även om det egentligen inte gick så dåligt. 

Söndagen bestod av en distriktsstafett där jag fick äran att representera hemma distriktet Jämtland/Härjedalen. Vi ställde upp med två damlag och två herrlag där varje lag bestod av tre åkare. Tävlingen genomfördes i klasserna 17-20. Vi damer tävlade 2,5 km och herrarna 5 km. Jag tävlade sträcka nummer två och är nöjd med min insats då jag plockade tre placeringar. Det blev en rolig dag tillsammans med laget och det är alltid lika roligt att sätta på sig J/H- kläderna. 

Helgen blev väldigt lång och hädelserik. Det blev många starter och för varje start så känner man att kroppen slits. Det är tufft att vara skidåkare på hög nivå men jag har aldrig tvivlat på livet som längdskidåkare, jag älskar det och tycker skidåkning är det absolut bästa som finns. Jag vill även tacka världens bästa moffa Åke som varit i Falun och hejat på mig och Gry varje tävlingsdag. Jag är så tacksam och glad över att jag har så fina och underbara mor och far föräldrar som alltid ställer upp på oss barnbarn.

 

 

 

Dela detta

Related items

Jullov och Scandic Cup i Åsarna

Jullov och Scandic Cup i Åsarna

Nu är jag tillbaka till vardagen igen efter et

Junior SM i Kalix

Junior SM i Kalix

Nästan hela sportlovet spenderade jag till

Lilla Fjällrävenloppet i Örnsköldsvik

Lilla Fjällrävenloppet i Örnsköldsvik

Härligt att tävla skatesprint igen, d