Loading...
 

Som elitsatsande skidåkare krävs det otroligt mycket tid och fokus på träning under hela året. Ibland är det både skönt och viktigt att helt kunna koppla bort från allt det. Jag är ju faktiskt en helt vanlig människa också, vilket i alla fall inte jag tänker på så ofta. Nu har jag precis hittat en ny hobby som passar mig perfekt. Jag har börjat sticka gigantiska chunkyfiltar. Jag fick mycket inspiration på instagram och i appen pinterest. Just nu är dessa chunky filtar en aktuell inredningsdetalj.

Jag började med att snickra ihop egna stora stickor som jag slipade och målade själv.

När jag fick paketet med garnet som jag hade beställt så började jag sticka med detsamma. Jag hade aldrig sett ett så stort garnnystan förut. Hela 4 kg vägde det. Jag lade upp 22 maskor och stickade slätstickning, det vill säga vartannat varv avigt och vartannat varv rät. Redan första kvällen blev jag helt fascinerad över hur kul det var att sticka med så stort garn.

Ett helt perfekt sätt att koppla av från allt i omgivningen. På en vilodag ägnar jag gärna tiden till att sticka. Mellan träningspassen är det också skönt att bara göra något helt annat, något som får en att känna sig lugn och avslappnad.

 

Så här blev resultatet:

 

 

Dela detta