Loading...
 

 

Funqwear är ett företag som bland annat säljer kompressionsstrumpor och stödstrumpor. Enligt forskning förbättrar kompressionsstrumpor återhämtningen genom att ha på dem under träning och efter avslutat träningspass. 

Stödstrumpor används inte bara av gamlingar med dålig cirkulation i benen. Det är viktigt att få bort påståendet om att stödstrumpor bara är till för äldre. Stödstrumpor är även ett väldigt bra alternativ till människor som reser mycket, har åderbråck, ofta sitter med benen hängande nedåt (exempelvis på kontoret), kvinnor som är gravida och fått svullna ben och för motionärer och elitidrottare. 

För mig som tränar mycket är det viktigt att återhämtningen håller god kvalité. Jag har under de senaste veckorna fått testa på Funqwears olika strumpor. De är fantastiskt sköna och det finns en massa olika färger att välja bland i deras sortiment. Jag har verkligen känt effekt och haft en piggare känsla i benen.

Dessa strumpor har jag testat:

Ett par kompressionsstrumpor i bomull. Dessa snygga strumpor har en skön passform och är perfekt för vardagligt bruk. Det extra stödet skapar ett bättre välbefinnande och ger benen mer energi. Finns i många olika färger. Dessa strumpor rekomenderas även till gravida kvinnor och för dem som ofta är på resande fot och flyger mycket.

Dessa svarta kompressionsstrumpor outdoor i ull är perfekt för träning utomhus. Ullen som strumporna är gjorda av har fukttransporterande och värmeisolerande egenskaper, vilket håller fötterna torra och varma. De passar perfekt för längdskidåkning och för vandring i fjällen.

Detta är ett par kompressiopnsstrumpor utan fot, kallad kompressionssleeves. Genom att använda dessa återhämtar man sig snabbare inför kommande pass samt att benen inte känns lika stumma och stela. Kompressionssleeves motverkar även träningsvärk. Jag tycker dessa är extra bra då man kan ha en varmare strumpa på foten om det är kallt ute. 

No Show Socks är ett par tunna korta sportstrumpor som passar perfekt att ha på gymmet och i löparskorna. De sitter på rätt plats hela träningspasset då de har en lättare kompression runt foten. Dessa strumpor motverkar även skavsår och ömhet i fötterna. Strumpornas material transporterar bort fukt och svett från fötterna på ett snabbt och effektivt sätt. 

 

Funqwear skickade även mig två par olika stödstrumpor i materialet nylon. Dessa strumpor ger ett skönt stöd som ökar blodcirkulationen samt motverkar trötta och svullna ben. 

Silikonet på insidan gör att dem sitter på rätt plats hela dagen, oavsätt hur mycket man rör på sig.

 

Jag är väldigt nöjd med Funqwears produkter och hoppas på att ni nu känner er intresserad av att testa deras olika kompressionsstrumpor och stödstrumpor. Som sagt, stödstrumpor är bra för alla åldrar och för alla livsstilar. Med koden GABBIS20 får du 20% rabatt på hela ditt köp hos Funqwear, https://www.funqwear.se/ Koden gäller ända fram till den 31 december. Passa på att handla innan dess och  jag vill lova en piggare känsla i benen. Dela gärna denna info med varandra och se till att så många som möjligt i din omgivning får känna sig pigg och må bra!

Har ni frågor är det bara att kontakta mig på antingen mailen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller så kan ni skicka DM på instagram till gabriellapaalsson.

Dela detta

Related items

Flowlife

Flowlife

Min flowpillow, massören som alltid är med mi