Loading...
 

 

Jag inledde lovet med att tävla Norrskogssvängen i Sollefteå. Jag tävlade 7 km klassiskt i klassen D 17-20. Det var sisådär 8 minusgrader och hårda fina klassiska spår. Loppet kändes bra för mig och jag slutade på en andra plats efter vinnaren Frida Karlsson. Efter tävlingen åkte jag och Gustav hem till Fyrås. Så himla skönt att få vara hemma ett tag. Inga långa resor och äntligen kunde jag packa upp den stora fischerbagen som ständigt är med.

Julafton firade vi hemma. Jag startade dagen med ett två timmar långt skidpass på pappas nykörda spår. Fantastiskt fin vinterdag att åka skidor på. På eftermiddagen åt vi god julmat och tomten kom och knackade på. Alltid lika spännande.

 

Torsdagen den 27 december tävlade jag Järpenjakten. På förmiddagen var det en klassisk prolog 2,7 km som sedan avslutades med en jaktstart på eftermiddagen. Jag kom på en tredje plats på morgonen och åkte upp mig en placering och slutade tvåa i jakten som var 5,4 km skate. 

Resterande dagar av jullovet spenderade jag hemma. Det blev mycket skidåkning och mys med familjen. På nyårsafon åkte jag till Åsarna över dagen för att kolla igenom Scandic Cup banorna. Tuffa, roliga och utslagsgivande banor. På kvällen firade vi nyårsafton hemma hos kusinerna i Östersund. 

På torsdag förmiddag åkte hela familjen till Åsarna. Kul med en Scandic Cup i Jämtland tycker jag. Jag har även många bra minnen från Åsarna. Det blev lite test av skidor på torsdagen och uppladdning inför 5 km skatelopp. För det var det som stod först på schemat. Jag är mycket nöjd med min insats på den distansen. Jag slutade på en 10.e plats i D 19-20, 35 sekunder upp till pallen. På lördagen var det JVM-test 10 km klassisk masstart. Ett lopp som för min del inte gick bra alls. Det tuffa loppet satte också sina spår inför söndagens sprint. Jag var inte lika pigg som jag hoppats på under sprintdagen. Det blev en 12.e plats i kvalet och slutligen åkte jag ut i semifinalen. Totalplaceringen blev 9.a. En helg fylld med glädje och lite besvikelse, men det bästa som finns är verkligen att vara på skidtävling. 

Foto: Mikael Hedström @skidfotografen

 

Må bäst //Gabriella

Dela detta

Related items

Scandic Cup i Falun och Distriktsstafett

Scandic Cup i Falun och Distriktsstafett

En lång helg med många starter p&ar