Loading...
 

I söndags åkte jag till Bondsjöhöjden i Härnösand för att tävla BIK skidspel. Jag hade aldrig tävlat den tävlingen innan, men eftersom Härnösand bara ligger drygt en timme från Sollefteå så passade det bra att köra den tävlingen. Tävling är ju bästa träningen, så det gäller att passa på att tävla så mycket som möjligt. 

Jag tävlade 5,6 km skate i klassen D 19-20. Det har varit mycket 5 km skate denna säsong. Roligt tycker jag eftersom jag utvecklats mycket på den distansen sedan förra säsongen. Det var en 2,8 km bana som vi körde två varv på. Terrängen var inte så tuff men istället var det då viktigt att försöka hålla ett högt jämt tempo på de platta partierna. Det blev mycket åkning på treans växel. Kroppen kändes bra och jag är nöjd med mitt utförande och min prestation. Säsongens första seger blev det! Seger med 11,5 sek. 

 

 

 

Foto: Jens Boveng

 

Just nu ligger jag på en lite hårdare träningsperiod för att sedan kunna släppa på träningen in mot tredje Scandic Cupen och JSM. Nu på söndag ska jag tävla 19 km i Östersund då det är Östersund Ski Marathon. Det blir spännande. Länge sedan jag tävlade så långt.

Bästa hälsningar //Gabriella

Dela detta