Loading...
 

Klockan 06:50 vaknade jag i morse och gick till frukosten på hotellet. Det blev havergrynsgröt med nötter, kanel och mjölk. En riktig skidåkarfrukost. Klockan 07:45 åkte jag tillsammans med mamma upp till stadion. Pappa höll på att valla de klassiska skidorna i vallaboden. Därefter genomförde jag skidtester. Jag valde mellan två par. Fästet var väldigt lika mellan skidorna så jag valde dem som gled bäst. Eftersom det var plusgrader så var det klister som gällde. 

Efter skidtestet värmde jag upp och klockan 09:30 gick starten för min klass D 19-20. Jag stod i tredje startled men tyckte att jag fick en bra och inte alltför stressig start. Första varvet kände jag mig pigg och höll en hög jämn fart tillsammans i en klunga med tre andra tjejer. Ut på andra varvet var jag riktigt trött och sliten och fick kämpa rejält sista kilometrarna. Väl i mål slutande jag på en 9.e plats. Det är jag otroligt nöjd med. 

Det blev en rolig och fartfylld tävlingshelg i Hudiksvall. Extra skoj att det gick så bra i två distanslopp för min del. Det tar jag med mig inför kommande lopp. Förövrigt hade vi superbra väder, sol hela helgen! 

Resultatlistan hittar ni här:

https://idrottonline.se/HudiksvallsIF/contentassets

Porträttfoto: Mikael Hedström @skidfotografen

 

På fredag åker jag ner till Mora i Dalarna för att köra Tjejvasan. Hoppas ni alla får en trevlig vecka!

/Gabriella

Dela detta