Loading...
 

JSM-veckan har nått sitt slut och är över för denna säsong.

Jag har haft en väldigt stabil och bra tävlingssäsong denna vinter och kände att jag hade en fin form inför JSM-veckan. Jag avstod därför onsdagens 15 km masstart för att inte bränna allt för mycket bränsle inför sprinten som sett fram emot mest. Att lyckas på JSM-sprinten har varit det stora målet hela säsongen. Jag hade en fantastiskt bra känsla under hela sprintdagen. Klockan 11:21 startade jag min prolog och slutade på en 3:e plats. Min absolut bästa prolog som junior. Det snöade väldigt mycket hela dagen och det var väldigt isigt i alla kurvor ute på banan. 

Efter prologen var det väldigt lång vila innan det var dags för kvartsfinal. Jag körde i heat nummer fem som gick klockan 14:45. Jag kände mig väldigt stark i kvarten och behövde inte slita så mycket. Loppet kändes kontrollerat och jag vann heatet. Klockan 15:10 var det dags för semifinal och motståndet blev såklart hårdare än i kvarten. Jag fick en helt okej start och gick ut som andra flicka ut från stadion. Kroppen kändes riktigt bra och jag höll ryggen på Louise Lindström som kom 2:a i prologen. På krönet i första uppförsbacken tryckte jag på lite extra så jag fick med mig bra fart ner i utförsbacken. Jag kom upp i ledning och tog innerkurva innan sista branta uppförsbacken. Just i den kurvan åkte jag på en isfläck som olyckligtvis fick mig att falla ner på backen. Att ramla i en semifinal när jag har säsongens bästa känsla i kroppen kändes väldigt surt. Jag blev såklart väldigt ledsen och besviken över dagen. Jag slutade som 9:a.

Jag tar i alla fall med mig de bra delarna från sprintdagen, såsom den fantastikt fina känslan jag hade i kroppen och mina taktiska val under dagen. Bryta ihop och komma igen är det som gäller nu. Jag ser såklart redan fram emot sprinten som går i fri stil i Kalix om en och en halv vecka. 

 På fredagen var det tävlingsfritt och igår var det 5 km klassiskt för min klass. Jag var inte alls lika pigg som tidigare under veckan. Det var en riktigt tuff bana och kämpigt i spåret. 

Tackar som vanligt bästa fotografen Mikael Hedström för bilderna.

Som det ser ut nu så kommer jag att vara här i Sollefteå nästa helg och sedan åka hem på tisdagen veckan efter. Onsdag V.12 åker jag, Gustav, mamma och pappa till Kalix där årets Scandic Cup final ska genomföras. Jag har varit i Kalix en gång förut och det var på JSM 2017. 

Hoppas ni alla får en fin söndag eftermiddag och kväll!

Må bäst /Gabriella

Dela detta