Loading...
 

Mitt sista riktiga sommarlov börjar lida mot sitt slut. Det är svårt att tänka sig att jag faktiskt ska börja i fyran och att jag faktiskt bara har ett år kvar på Sollefteå Skidgymnasium. Det känns som jag nyss började i ettan. Jag ser dock fram emot detta år. Det blir inte så mycket lektioner (ca en lektion per dag) vilket känns skönt. Nu kommer jag kunna lägga ännu mer tid på träning och allt som har med min satsning att göra. Det blir även sista året som junior och nu blir jag alltså äldst i min tävlingsklass. 

De senaste dagarna har jag bara varit hemma. Matlådor har lagats och bär har plockats. Det är jag säker på att jag kommer vara glad över i vinter. Det är himla kul att laga mat, det tycker både jag och Gustav. Dock kan det ibland vara skönt att bara ta upp en färdiglagad matlåda från frysen och värma i micron. 

Jag har även varit ute i skogen och kollat efter bär, men i år finns det väldigt lite. Varken hjortron eller blåbär har jag hittat. Vi som alltid brukar få så mycket bär. Så denna gång fick det bli svart och rödvinbärs plock. Hemma, utanför huset har vi stora svart och rödvinbärsbuskar som det växt superbra på i sommar. Jag plockade några hinkar, packiterade i portionspåsar och frös in. Det blir gott att ta fram och ha på gröten.

Igår hämtade jag ägg hos bästa grannarna som har egna höns. Helt klart de godaste äggen!

De senaste dagarna har jag också packat all utrustning och alla träningskläder. Som idrottare blir det alltid mycket packning. Hela bilen var full av mina och Gustavs saker när vi började rulla mot Sollefteå.

 

Just nu när jag sitter och skriver detta inlägg har vi varit i Sollefteå några timmar. Jag har hunnit installera mig på bästa sätt. Först blev det några vändor upp och ner för trappan för att få upp alla saker till lägenheten från bilen. Sedan började jag med att lägga alla matlådor i frysen medan Gustav installerade nya TV:n. Sedan bytte jag gardiner i köket. Häromdagen var jag i Östersund och fick hjälp av min Moster att sy nya gardiner. Jag har verkligen börjat gilla färgen pastellgrön. Så nu har köket fått sig en uppiffning.

Jag och Gustav hjälptes sedan åt med att byta alla skåphandtag på alla luckor i köket. Här kan ni se före och efterbild. 

Före:

 Efter:

 

Här är en bild från i måndags då jag körde rullskidsintervaller på ÖSK. Jag började med 20 min uppvärmning inklusive någon impuls innan 3x15 min tröskel skate. Det blev ett bra pass. Rullskidbanan i Östersund är verkligen bra, tuff och innehåller varierande terräng. Efter passet fick jag middag hos Moster och Mats.

 

Nu förtsa helgen kommer jag att vara kvar i Sollefteå. Vi kommer att ha aktiviteter och träningar med Skidgym och på fredag kommer jag att tävla en rullskidtävling på Hallstaberget. Ett skatelopp på 7,5 km. Det ser jag fram emot. Jag har faktiskt aldrig kört en riktig rullskidtävling någon gång, så det blir nytt!

Hoppas ni alla får en bra start på denna höst. Nu är det dags för mig att inleda mitt sista gymnasieår. Ha det bra, vi hörs snart igen!!

 

Dela detta