Loading...
 

Det nya läsåret startade igång i torsdags. På förmiddagen började vi direkt med samling på skidgym. Vi fyror hade träff med tränarna. Det var himla roligt att träffa alla igen. Därefter hade vi löpskolning/styrka tillsammans med alla nya ettor. Det är åtta nya elever på längd i år. Löpskolningen körde vi på gräsmattan utanför skolan och styrkan inne på gymmet. Tränarna ville att vi skulle köra vårat sommarprogram för att se om vi utvecklats något sedan i våras.

På eftermiddagen hade jag min första lektion. Geografi stod på schemat. Detta år har jag inte några natur-ämnen kvar. Jag läser bara geografi och historia och så ska jag skriva gymnasiearbetet. Det känns skönt då jag tycker att natur-ämnena tar både mest tid och kraft.

Under fredagen hade jag en lektion och på eftermiddagen var det dags för rullskidtävling på Hallsta. Vi åkte gemensamt upp till Hallstaberget med skidgym. På rullskidbanan fick vi testa tävlingsskidorna. Alla skulle tävla på marwe 6:or. Själv är jag van att träna på marwe 0:or så känslan var mycket tyngre på tävlingen. Hjulen på 6:or är betydligt mycket trögare än de jag är van. Dock var det bra träning och tävlingen var rolig. Min taktik att gå ut hårt var bra i början men på slutet fick jag slita ordentligt. Det vart ett tufft lopp mot många bra seniorer. Efter tävlingen åkte alla längd och skidskytte tjejer hem till mig för middag. 22 tjejer inne i mitt vardagsrum, jodå vi fick plats. Det var supertrevligt med en tjejkväll och extra roligt att få chansen att lära känna alla nya. 

 

Foto: @blobbarphoto

Under lördagen hade vi femkamp och hallstatest. På förmiddagen anordnade vi fyror en femkamp för resten av skidgyms elever. Det blev roliga aktiviteter. Vi fick sedan lunch på hotellet uppe på Hallstaberget. Klockan 15 på eftermiddagen var det dags för hallstatest. Ett brutalt tufft löptest från slalombackens botten förbi hotellet och upp till grusvägen. 

Igår (söndag) sprang vi alla en långtur från Graninge och hem till Sollefteå. Härlig löpning på stigar och över massa olika myrar. Det blev en väldigt härlig tur. 4 timmar och 40 minuter, det är det längsta jag har sprungit. När passen är över tre timmar brukar det ofta vara crosspass men igår var det bara löpning som gällde.

På kvällen hade vi den traditionella pizzakvällen med hela skidgymnasiet.

Idag är det måndag och en ny vecka har startat. Jag började dagen med 1,5 h skate. Klockan 13:00 var jag med på skolpasset och dagens fokus var ÖK (stakning). Vi började med att staka uppför hallstabacken, det var riktigt tufft. Den är både brant och lång. Under passet körde vi flera starter och impulser samt ren överkroppsstyrka genom vanlig staking. Imorgon är det vila och på onsdag drar jag igång med veckans första intervallspass.

 Jag önskar alla er läsare en bra vecka!

// Gabriella

Dela detta