Loading...
 

Under höstlovsveckan var jag tillsammans med min kusin Gry i Villamartin i Spanien på träningsläger. Vi åkte dit för att få en varm och härlig vecka i solen, samla D-vitamin samt byta miljö den sista tiden av barmarkssäsongen.

Pappa Jonas och Morbror Magnus som också var med på resan var träningscoacher hela veckan. Vädret var väldigt bra under veckan och vi fick till många fina pass i varierad träningsmiljö. Löppassen genomförde vi i området där vi bodde. Det blev både löpintervaller och distanslöpning.

Jag hade aldrig åkt rullskidor utomlands förut men denna gång valde vi att packa med oss utrustning för både skate och klassiskt. Vi hittade en lång och bra asfaltsväg att åka rullskidor på vid sidan av en vattenkanal. Vägen var även trafikfri vilket var super bra för vår del. Terrängen där var visserligen bara platt men funkade bra för stakning och impulser.

Två rullskidpass genomförde vi i Albatera. Vi åkte bil en timme för att komma på lite högre höjder och utnyttja den fantastiska träningsmiljön i bergen. Den långa branta stigningen var bland det jobbigaste jag någonsin gjort. Under fredagen gick vi till gymmet och körde ett styrkepass med fokus på bål som är viktigt för skidåkningen.

Veckan i Spanien var verkligen rolig och gav mig mer inspiration till träning. Jag var i god form och tyckte passen blev väldigt givande. Att åka utomlands på träningsläger är något jag gärna gör om i framtiden.

Dela detta