Loading...
 

Skidpremiären genomförde jag tillsammans med klubben i Vålådalen lördag 22 oktober. Där bjöds det på otroligt fina förhållanden i skidspåret. Även lördagen därpå åkte jag till Vålådalen för att genomföra ett morgonpass och ett eftermiddagspass. Det fanns ett 3 kilometer långt spår och pistat för både skate och klassiskt. Skidkänslan och tekniken kändes bättre och bättre för varje varv på banan. I början brukar det ju kännas lite konstigt. Den här veckan har vi även kunnat åka skidor uppe på Hallstaberget i Sollefteå.

Temperaturen har legat på minus så de har kunnat börja spruta ordentligt. Även lite natursnö har kommit. I fredags åkte vi i ettan på skidgym klassiskt distanspass med fokus på teknik och filmning. Det är så intressant med hur otroligt mycket fortare jag kan åka när tekniken verkligen sitter. Efter passet fick jag hjälp av P-O att mäta ut spann på några av mina klassiska skidor som jag ska tävla på i vinter.

Idag lördag 12 november har jag åkt skidor i Hammerdal för första gången i vinter. Det var sol och minus 7 grader och helt okej spår med den lilla snömängden som finns. Nu är det precis en vecka kvar innan tävlingsdags i Bruks. Jag ser fram emot att tävla igen. Det ska bli så himla roligt men som vanligt är det lite extra pirrigt inför de första loppen. Kroppen har känts bra senaste tiden och träningen har flutit på bra under hösten. Det enda som gett mig lite hinder är min axel som krånglat. Den hoppade ur led igen för drygt en månad sedan. Då blev det mycket fokus på rehab ett tag vilket såklart fortsätter även nu.

Jag var tvungen att åka utan stavar i tre veckor på rullskidor samt besökt läkarhuset i Östersund ett antal gånger.

Dela detta