Loading...
 

I tisdags var det sprint som genomfördes i klassisk stil. Tyvärr fick jag inte vara med och tävla sprint då det fortfarande är för tidigt med axeln. Det blir ryckigt och riskabelt när man ska tävla man mot man i sådana dueller som kan bli. Därför avstod jag sprinten och hoppas på att jag istället ska kunna delta på sprinten på Scandic Cup i Östersund som är lördagen den 7 januari.

Onsdagen bestod av en stafett som jag och Gry, min kusin körde tillsammans. Första gången vi ställde upp i Järpenstafetten var redan år 2009. Det är alltid en rolig och spännande dag. Jag har alla tidigare år tagit första sträckan och Gry tagit den avgörande sista sträckan, den traditionen ändrade vi inte på.

Vädret på tävlingsstadion var helt okej. Vi tävlade i D 17-20 och det var sju lag som deltog. 13:02 gick starten i klassisk stil och jag tog täten och snabbt bildades en klunga tätt bakom. Efter växling stack Gry snabbt ut i tät på sin klassiska sträcka. Där i mellan var jag och alla andra som tog första sträckan tvungna att hinna byta utrustning till skate innan det var dags för nästa växling.  Det var många starka lag och efter två sträckor var slutade vi på en 3:e plats och tog därmd ett DM brons tillsammans. Segrande laget var Offerdals SK och på andra plsts kom Östersunds SK.

Jag är väldigt nöjd med mina sträckor då kroppen kändes väldigt bra och axeln lika så. Tekniken satt bra och jag tyckte att snabbheten fanns där. Banan var rätt så lätt, inte så många jobbiga backar och det fanns vissa partier där man kunde återhämta sig mycket bra.

Torsdag den 29 december och sista dagen på Järpens skidspel. Dagen bestod av en klassisk prolog på förmiddagen som var 2,5 km för oss juniorer. Klassn var 17-18. Därefter en jaktstart senare på dagen 5 km fri stil.

Det var otroligt tråkigt väder, regn och blåst. Från morgonen testade vi massa skidor. Pappa och morbror Magnus stod i vallalastbilen och fixade både de klassiska och skate skidorna. Prologen gick riktigt bra. Jag kände mig i bra form och fick till bra skidåkning. Vissa banor har inte så mycket stakpartier men idag kunde jag utnyttja min styrka. Jag vann med 17 sekunder och det resulterade till att jag senare skulle få 17 sekunders försprång i den spännande jakten.

Lite vila och lunch i husbilen som stod på plats hann jag med innan jag började testa ut tävlingsskidorna för skateloppet. När jag hade valt ut det bästa skidparet var det dags för uppvärmning som jag nuförtiden alltid genomför på skidor. Klockan 16:10 stack jag ut från stadion jagandes av tjejerna bakom. Det var lite nervöst och man kan aldrig känna sig säker. Första varvet kändes bra och jag fick rapporter om att de inte hade tagit in på mig. Ut på andra varvet ökade jag lite men försökte inte att stressa i åkningen utan tänka på tekniken. I den längsta backen längst borta på spåret tog jag en titt bak över vänster axel och kollade läget.  In mot upploppet kom jag ensam och efter att jag korsat mållinjen kunde jag säga att jag vunnit min första juniortävling.

Dela detta