Loading...
 

Just nu är jag hemma i lägenheten i Sollefteå. Veckan har varit bra. I måndags körde jag två timmar klassiskt skidåkning på förmiddagen. På kvällen firade jag och längdettorna Gustav som fyllde 17 år. Det blev en mysig stund. På tisdagen tränade vi utförsåkning och kurvtagning inför JSM som i år går i Sollefteå. Kul med mästerskap på hemmaplan. På eftermiddagen blev det ett bålstyrke pass och stakmaskin på gymmet. Under onsdagen genomförde jag veckans första intervallpass på Hallstaberget. Jag körde 4x8 minuters intervaller på den klassiska JSM banan som är 5 km lång. En riktigt rolig och tuff bana enligt mig.

Hela torsdagen vilade jag och på fredagen körde jag ett förberedande impulspass inför dagens SM sprint. Tidigt imorse åkte jag tillsammans med mamma, pappa och lillebror Gustav till Sundsvall där årets SM genomförs. Idag stod det alltså skate sprint på schemat och eftersom Sundsvall inte är allt för långt bort så passade jag och Gustav på att tävla. Sist jag körde en skate sprint var i mitten på november, så det var ett tag sedan. Damernas tävlingsbana var 1,3 km lång och jag tycker att det var en fin bana. Underlaget var dock ganska löst och spåret blev riktigt uppkört av alla åkare.

Klockan 11:21 startade jag min prolog och fick sedan en åktid på 3:38 minuter. Placeringen blev nummer 40. Hanna Falk vann klassen och jag var 31 sekunder efter henne i prologen. Lite tråkigt att inte komma bland de 30 bästa och få åka en kvartsfinal. Men det är riktigt tufft att tävla mot de bästa sprint damerna i Sverige. Jag ser detta som mycket utmanande och lärorikt inför kommande vintrar. Jag har ju faktiskt 1,5 år kvar som junior. 

Nästa helg planerar jag att åka Åsarna Ski Marathon. Ett längre lopp på 17 km i klassen D 21. Jag hoppas och tror på en rolig tävlingshelg. 

Bästa hälsningar Gabriella!!

 

Dela detta