Loading...
 

I tisdags förra veckan åkte jag och Gustav hem till Fyrås för att sova en natt hemma innan avfärd till Kalix. Bilresan började på onsdag morgon och vi var framme i Kalix på kvällen. Vi hyrde en enplans villa cirka 500 meter från skidstadion. Under torsdagen testade jag skidor och tävlingsbanorna. 

Fredag och sprint i fri stil, mitt stora mål för helgen. Efter att jag ramlade på JSM sprinten för två veckor sedan fick jag ännu större motivation till att lyckas i Kalix, just för att det var den sista sprinten för denna säsong. Jag tyckte att banan passade mig bra och den var en lagom lång, 1,1 km. Jag hade bra känsla i kroppen och kände mig mentalt stark hela dagen. I prologen kom jag på en 5.e plats, endast 1.29 sekunder från första platsen. Efter kvalet var det en paus på två timmar och sedan drog finalerna igång. Jag vann min kvartsfinal och kom tvåa i semifinalen. Sedan var det dags för final. På startlinjen stod jag smått nervös och så extremt taggad för att göra mitt absolut bästa. Jag fick inte en så bra start men kom in i en bra position på fjärde plats efter första uppförsbacken. Innan den långa utförskörningen under Skigo-bron låg jag på en tredjeplats och gled sedan ikapp och lade mig i rygg på ettan och tvåan. I den sista långa uppförsbacken gav jag allt, verkligen allt jag hade. In på upploppet låg jag trea och korsade mållinjen som bronsmedaljör. Den lyckan var obeskrivlig. Den kramen från mamma och pappa var så speciell. Jag klarade det, en pallplats i Scandic Cup. Nu har jag min första!!! Och är såklart så stolt och glad över mig prestation. 

Extra roligt var det såklart att brorsan också tog brons i sprinten!

På lördagen tävlade jag 10 km klassiskt i den tuffa Kalix-terrängen. Det var ett jobbigt lopp och jag slutade på en 16.e plats.

Helgen avslutades med distriktsstafetter!! Det är alltid kul att få representera Jämtland/Härjedalen. Jag körde första sträckan och växlade över till Ida Wasell som sedan växlade över till Julia Albertsson som körde slutsträckan!

 

Jag har haft en superolig helg och på fredag åker jag till Falun för tvådagars tävling!!

 

Dela detta